Eveline Gieles - diergedrag

Werkwijze traject 'samen trainen'

Behalve een gedragsconsult en de daaruit volgende trainingen, is het soms ook mogelijk om te kiezen voor een traject waarin de nadruk meer ligt op het samen trainen en minder op de uitgebreide analyse van (het ontstaan van) het probleem. We spreken dan een intake af, waarbij jullie aangeven welk gedrag je wilt veranderen. Als het nodig is bespreken we een kort managementplan, wat je zelf tijdens de intake op papier zet. Daarna gaan we samen aan de slag, in de praktijk. Je krijgt van mij huiswerk voor tussen de trainingen en na iedere 5 lessen kun je beslissen of we verder trainen of niet. 
 
Dit traject is zeer geschikt voor normale training (wandelen met een ontspannen lijn, hierkomen, zelfbeheersing, andere opvoeding of gewoon om samen iets leuks te doen). Dat kan met een nieuwe pup (als puppycursus op maat), maar ook met een oudere hond. Ook voor lichte gedragsproblemen is dit traject geschikt. Voor zware of ingewikkelde gedragsproblemen is een uitgebreide analyse in de vorm van een consult wel noodzakelijk. Neem bij twijfel gerust contact met mij op, dan kunnen we bespreken wat voor jouw situatie de beste keuze is.  
 

Waarom is het traject ‘samen trainen’ er gekomen?

Ik wil graag een laagdrempelig alternatief bieden om met het gedrag van je hond aan de slag te gaan. Voor veel mensen is het best een drempel om een gedragstherapeut in te schakelen. Daardoor wachten mensen vaak te lang of maken ze helemaal geen afspraak, en daar is natuurlijk niemand mee geholpen. Ik hoop hiermee mensen die de stap naar gedragstherapie nog te groot vinden, toch te kunnen helpen. Hoe eerder je met ongewenst gedrag aan de slag gaat, hoe makkelijker het nog te veranderen is. En voorkomen is natuurlijk nog beter.  
 

Verschillen ‘samen trainen’ tov gedragstherapie

IntakeConsult
Ca. 1 uur, inventarisatie van wensen en eenvoudig managementplan1,5-2,5 uur, uitgebreide analyse van (ontstaan van) probleem, management- en behandelplan 
Geen verslag, beperkt nazorg buiten trainingen omUitgebreid verslag van het consult en de mogelijkheid om mij te mailen of bellen met vragen tussen de trainingen door en daarna